Розпочати розмову

Обмеження доменів PP.UA

Домени в зоні PP.UA є безкоштовними і в принципі працюють так само як домени в будь-якій іншій доменній зоні.

Це означає, що ви можете використовувати цей домен для вашого сайту, він буде працювати.

Але у цієї доменної зони є кілька відмінних рис.

Нижче ми розглянемо їх детально:

1. Домен потребує активації.

Так як домен безкоштовний, то підтвердити реєстрацію оплатою домену неможливо. Домен PP.UA прив'язується до вашого номера телефону (не до аккаунту, а саме телефону).

Для активації реєстр відправляє вам смс з кодом, який вам потрібно ввести на сайті PP.UA або ви можете активувати домен за допомогою бота в Telegram. Детально обидва способи активації описані у відповідній статті.

При продовженні домен теж потрібно активувати, тому якщо у вас змінився номер, не забудьте написати на support@nic.ua запит на зміну номера в даних домену.

2. WHOIS-дані у цих доменів відкриті

Згідно правил доменної зони дані про власника домену є відкритими. Приховати їх неможливо. Крім того, ці дані повинні бути достовірними.

3. Домен можна продовжити не раніше ніж за 4 місяці до закінчення терміну дії

Якщо ви звикли продовжувати домени ближче до кінця їх терміну дії, то якоїсь різниці ви навіть не помітите.

Якщо ж вам потрібно буде продовжити домен раніше, то ви можете звернути увагу, що кнопка продовження неактивна. За правилами домену продовжити домен можна буде починаючи з 4 місяців до закінчення терміну дії.

4. Протягом 30 днів на один і той же номер можна зареєструвати не більше 3 доменів

Домени PP.UA прив'язані саме до номера телефону, в тому числі в плані обмежень.

Ви можете подати 3 запити на реєстрацію, використовуючи свій номер протягом 30 днів. Тут мова про те, що ви натиснули зареєструвати і оформили замовлення – ваш запит передається до реєстру і домен очікує активації. Навіть якщо ви з якоїсь причини не активували цей домен і реєстр закрив запит – він буде враховуватися.

Теж саме з уже активними замовленнями. Якщо у вас є три домену, зареєстрованих менше 30 днів назад і вам потрібен четвертий, то ви не зможете закрити існуючий домен і зареєструвати замість нього новий – заявка вже була врахована незалежно від подальшої долі домену.

Що можна зробити?

Якщо у вас є другий номер – зареєструйте новий домен вказавши цей номер в даних реєстранта. Обов'язково перевірте номер в даних перш ніж підтвердити замовлення. З вашого другого номера вам потрібно буде також і активувати новий домен.

Якщо ж другого номера немає, то вам потрібно почекати поки пройде 30 днів з моменту реєстрації одного з останніх трьох доменів.

Незважаючи на всі обмеження, що описані в цій статті, домен PP.UA працює так само як і будь-який інший домен, він не стає платним через якийсь час використання і його видача в пошукових системах ніяк не відрізняється від інших доменів.

Вибрати файли або перетягніть файли
Це допомогло?
Так
Ні
  1. Valeriya Podolskaya

  2. Опубліковано
  3. Оновлено

Коментарі