Розпочати розмову

Реєстрація доменів gov.ua / edu.ua

Є дві доменні зони в Україні, які можна зареєструвати тільки у адміністратора доменної зони і тільки за спеціальною процедурою.
Це домени GOV.UA і EDU.UA. Перший призначен для органів державної влади України, а другий — для вищих навчальних закладів. Правила реєстрації домена можна знайти на http://www.gov.ua і http://www.edu.ua відповідно.
Щоб отримати такий домен, вам потрібно заповнити лист за зразком і відправити його адміністратору доменної зони. Крім звичайних папірців, вам ще знадобиться:

  1. Створити контакт UANIC, якщо його ще немає. Це можна зробити на сайті адміністратора доменної зони — https://hostmaster.ua/uanic/;
  2. В якості технічного контакту використовувати контакт NIC.UA, це «NIC-UANIC».

Також вам будуть потрібні сервери імен від NIC.UA: їх можна замовити на https://nic.ua/uk/domains/nameservers

Перші три місяці безкоштовні, тому ви можете їх замовити заздалегідь, навіть до того як заповнете сам лист на реєстрацію домену ?
Вам потрібно буде також передати список серверів імен NIC.UA:

  • ns10.uadns.com
  • ns11.uadns.com
  • ns12.uadns.com

Після цього ніяких технічних пріпятствій до реєстрації домену немає.
Після самої реєстрації, ви можете так само додати домен в ваш аккаунт на NIC.UA, щоб керувати ним через особистий кабінет, а не відправляючи листи поштою адміністратору домену. Послуга платна, але з нею зручність використання домену зростає в рази. Щоб додати домен в особистий кабінет, напишіть в нашу підтримку.


 

Вибрати файли або перетягніть файли
Це допомогло?
Так
Ні
  1. Eldar Polishchuk

  2. Опубліковано
  3. Оновлено

Коментарі