Розпочати розмову

Преміум домени

У 2014-му році відбулося очікуване багатьма подія в доменній сфері — поява величезної кількості нових доменних зон (New gTLD).

У більшості випадків вони працюють так само, як і знайомі всім доменні зони .COM / .COM.UA / .CO.UA. Але є одна істотна відмінність: різні домени можуть мати різну вартість. Що це означає?

Давайте подивимося на .COM: будь-який домен, хоч односимвольний, хоч 50 символьний, хоч з осмисленою фразою, хоч з повним набором випадкових символів буде коштує однаково. Ви не заплатите за новий домен більше ніж 470 гривень — будь-який домен .COM буде мати цю ціну.


А що буде, якщо ми будемо реєструвати домен в новій доменній зоні? Давайте подивимося як приклад на доменну зону .SITE

Домен jklo.site — буде коштувати як зазвичай, скажімо 1000 гривень. Але якщо ви захочете щось більш осмислене, наприклад домен blog.site — то вартість зросте в сотні разів, і домен вже може коштувати і 300 тисяч гривень.

Все тому, що домен «blog.site» містить загальновживане слово. Кожен адміністратор доменів new gTLD має свій власний список доменів, які він вважає «особливими», і виставляє на них свою ціну. Причому ця ціна ніяк не обмежується, і реєстратори доменів, NIC.UA в тому числі, на неї ніяк не можуть вплинути.

Тому будь-який короткий домен або домен з «красивим» словом (blog. *; rent. *; hosting. *) є преміум доменом і ціна за нього набагато вища.

Зверніть увагу: не завжди можливо перевірити чи є домен «преміумом» до реєстрації. Якщо ви замовили домен, і він виявився з категорії преміум доменів, то таке замовлення може бути скасоване. Кошти за реєстрацію будуть повернені на ваш особовий рахунок. Якщо ж ви захочете зареєструвати домен, зверніться в службу підтримки щоб уточнити точну вартість реєстрації.

Вибрати файли або перетягніть файли
Це допомогло?
Так
Ні
  1. Eldar Polishchuk

  2. Опубліковано
  3. Оновлено

Коментарі