Розпочати розмову

Як перенести український домен від псевдореєстратора до NIC.UA?

Хто такий псевдореєстратор і як до нього може потрапити домен?

Псевдореєстратор — це адміністратор публічного домену, який прийняв доменне ім'я на тимчасове обслуговування. Усі домени, які обслуговуються адміністратором ТОВ "Хостмайстер" (повний список можна знайти за посиланям), потенційно можуть бути переміщені на обслуговування безпосередньо до адміністратора.

Відбувається це у разі, якщо поточний реєстратор домену не має активного договору з адміністратором чи цей договір було розірвано. В такому випадку реєстратор позбавляється права керувати доменами і має їх передати іншому реєстратору. Якщо домен не було передано іншому реєстратору, адміністратор домену приймає його на тимчасове обслуговування до себе.

У таких випадках ви не зможете продовжити термін дії чи змінити дані в домені. Цей період характеризується таким описом: "Немає реєстратора. Необхідно перевести домен до реєстратора".

Як перенести домен від псевдореєстратора на обслуговування NIC.UA?

Щоб отримати можливість керування доменом, вам потрібно отримати секретний код домену та перенести його до будь-якого реєстратора. Код домену видає безпосередньо адміністратор доменної зони після звернення на email: help@uanic.ua — з контактної пошти реєстранта.

Після цього оформіть замовлення на трансфер домену на сайті NIC.UA — https://nic.ua/ua/domains/transfer — та сплатіть сформований рахунок. Після активації замовлення в особистому кабінеті зможете виконати всі необхідні налаштування та продовжувати термін дії домену (-ів) далі.

Офіційні правила щодо таких доменів докладно описані за цим посиланням.

Вибрати файли або перетягніть файли
Це допомогло?
Так
Ні
  1. Andrii Rudkivskyi

  2. Опубліковано
  3. Оновлено

Коментарі