Розпочати розмову

Створення та імпорт бази даних MySQL

Жоден сайт не може обійтися без бази даних. Давайте розглянемо як можна створити базу даних або імпортувати вже існуючу на хостинг NIC.UA.

Створення бази даних MySQL

Щоб створити базу даних на хостингу, вам потрібно перейти до розділу «Бази даних» і обрати пункт «Майстер бази даних MySQL®».

В першу чергу потрібно придумати назву нової бази даних. Ім’я бази даних завжди буде починатися з логіна вашого облікового запису, наприклад «examplе_», друга частина може бути будь-якою.

Далі необхідно створити користувача, який буде мати право працювати зі створеною базою даних. Для цього потрібно придумати ім'я користувача і пароль. Пароль можна згенерувати за допомогою «Генератора паролів».

⚠️Обов’язково збережіть ім'я бази даних, ім'я та пароль користувача - вони необхідні для подальшого налаштування сайту.

Останній і досить важливий крок: надання прав користувачу. Ви можете вибрати конкретні права або надати всі привілеї. На цьому створення бази і користувача буде завершено.

Імпорт до бази даних MySQL

Для імпорту даних зручніше використати додаток phpMyAdmin - графічний веб-інтерфейс для роботи з базами даних на хостингу. Знайти його також можна в розділі «Бази даних».

Коли завантажиться веб-інтерфейс phpMyAdmin, зліва буде список створених баз даних. Оберіть серед них потрібну, натиснувши на неї, далі натисніть кнопку «Імпорт».

На сторінці імпорту здебільшого досить вибрати файл бази даних (формату * .sql) і почати імпорт. Після завантаження бази даних, phpMyAdmin автоматично відобразить її вміст.

На цьому кроці імпорт бази даних на хостинг в NIC.UA завершується. Тепер можете налаштовувати з'єдання бази даних з вашим сайтом. Якщо файли сайту ще не завантажені на хостинг, рекомендуємо ознайомитися зі статтею "Завантаження файлів: FTP і диспетчер файлів".

Вибрати файли або перетягніть файли
Це допомогло?
Так
Ні
  1. Eldar Polishchuk

  2. Опубліковано
  3. Оновлено

Коментарі